Wie ben ik

Mijn naam is Ramona Benito en ik mag mij alweer een aantal jaren therapeutisch coach noemen. Samen met mijn man en onze drie jongens (2006, 2008, 2011) woon ik in Middelburg.

Als hoogsensitieve vrouw heb ik mij altijd anders gevoeld. Door middel van coaching heb ik mezelf pas echt leren kennen en weet ik nu dat mijn sensitiviteit en mijn loepzuivere intuïtie mijn kracht zijn.

Ik heb mij gespecialiseerd in het omgaan met hoogsensitiviteit en (hoog)begaafdheid. Deze interesse is aangewakkerd op het moment dat mijn oudste zoon, destijds acht jaar, vastliep in het onderwijs. Na verschillende jaren in mijn praktijk voornamelijk als kindercoach en KRAGT-trainer te hebben gewerkt, richt ik mij nu voornamelijk op het coachen van vrouwen die nog aan het begin staan van zichzelf te (her)ontdekken.

Wanneer je lekker in je vel zit, dan pas kunnen jouw kwaliteiten optimaal tot hun recht komen.

Ramona Benito

Regelmatig ondervond ik tijdens het werken als kindercoach dat er veel speelde bij de ouders. Met name bij moeders. Dan dacht ik, hoe fijn zou het zijn als zij bij mij langs zou komen om met zichzelf aan de slag te gaan. Dat zou haar zoveel rust opleveren.

Ik was kindercoach en geen life coach. Zo heb ik mezelf een tijdje in de weg gezeten. Tot ik de Therapeutisch coach opleiding in België tegen kwam. Niet lang daarna ben ik gestart en in 2021 ontving ik mijn diploma. Vergelijkbaar met life coaching maar dan met de kennis om nog meer de diepte in te kunnen.

Mijn motto is, zolang jij er in gelooft is alles mogelijk.

Ik heb een flinke weg bewandeld om te staan waar ik nu sta. Ik heb blokkades en beperkende overtuigingen overwonnen en heb een hele ontdekkingstocht met mijn kinderen afgelegd. Ik ben er van overtuigd dat ik genoeg skills bezit om jou te begeleiden naar de rust, ruimte en vrijheid waar je behoefte aan hebt.

Mijn oudste zoon zat in groep zes totaal niet lekker in zijn vel en daar is alles mee begonnen. Hij was somber en wilde op het dieptepunt zelfs zijn bed niet uit om naar school te gaan.
Hij was voornamelijk op school vaak eigenwijs en koppig, gaf antwoord voor zijn beurt, weigerde regelmatig om de opdracht van de leerkracht uit te voeren en werkte niet goed samen met zijn klasgenootjes.

Van school uit werd er daardoor gedacht aan autisme en add.
Ik surfte het complete internet af. Ik kwam steeds uit bij hoogbegaafdheid. Op een enkele na, waren alle kenmerken op hem van toepassing.
Na een IQ-test en een aantal sessies bij een orthopedagoog gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, ben ik mij volledig gaan verdiepen in (hoog)begaafdheid en hoogsensitiviteit.

Van een gefrustreerd, eenzaam en geïsoleerd kind dat geen (h)erkenning kreeg, zich niet gehoord en gezien voelde, moest hij weer opnieuw leren bloeien. Ik heb ondervonden dat het voor een leerkracht heel lastig kan zijn om hiermee om te gaan en om een kind te (h)erkennen in zijnhoogsensitiviteit en (hoog)begaafdheid. En zeker bij kinderen met een sterke wil, groot perfectionisme en een dosis faalangst.

Mijn drijfveer om de opleiding Puur kindercoach te gaan volgen kwam op het moment dat ik bij mijn eigen kind zag wat een paar sessies bij een coach of therapeut al teweeg kunnen brengen.

Dit gun ik jou ook! Ook als volwassene kan je hier behoorlijk mee worstelen.

Uit ervaring weet ik hoe fijn die (h)erkenning is. En hoe vaak een kind zijn ouder spiegelt. Wanneer jij lekker in je vel zit, draait alles met je mee.

Ik ben trots nu zelf vrouwen (en kinderen) te mogen begeleiden naar de beste versie van zichzelf. Het pad naar rust, ruimte en vrijheid.