Wie ben ik

Ik ben Ramona Benito en ben gediplomeerd (kinder)coach. Samen met mijn man en onze drie leuke jongens (2006, 2008, 2011) woon ik in Middelburg.

Als hoog gevoelige vrouw heb ik mij altijd anders gevoeld. Door middel van coaching heb ik mezelf pas echt leren kennen en weet ik nu dat mijn gevoeligheid juist mijn kracht is en dat mijn intuïtie loepzuiver is.

Naast kindercoach en therapeutisch coach ben ik gecertificeerd in omgaan met hooggevoeligheid en (hoog)begaafdheid. Daarnaast mag ik mezelf KRAGTtrainer en “ik leer anders”-trainer noemen.

Wanneer kind en ouder goed in hun vel zitten, dan pas kunnen zijn of haar kwaliteiten optimaal tot hun recht komen.

Ramona Benito

Mijn missie om kindercoach te worden is aangewakkerd op het moment dat de oudste in groep zes totaal niet lekker in zijn vel zat. Hij was somber en wilde op het dieptepunt zelfs zijn bed niet uit om naar school te gaan.
Hij was vaak eigenwijs en koppig, gaf antwoord voor zijn beurt, weigerde regelmatig om de opdracht van de leerkracht uit te voeren en werkte niet goed samen met zijn klasgenootjes.

Van school uit werd er gedacht aan authisme of add.
Ik surfte het complete internet af. Ik kwam steeds uit bij hoogbegaafdheid. Op een enkele na, waren alle kenmerken op hem van toepassing.
Na een IQ-test en een aantal sessies bij een in hoogbegaafdheid gespecialiseerde orthopedagoog ben ik mij volledig gaan verdiepen in (hoog)begaafdheid en hoog gevoeligheid.

Van een gefrustreerd, eenzaam en geïsoleerd kind dat geen (h)erkenning kreeg, zich niet gehoord en gezien voelde, moest hij weer opnieuw leren bloeien.
Ik heb ondervonden dat het voor een leerkracht heel lastig kan zijn om hiermee om te gaan en om deze kinderen te (h)erkennen in hun hoog gevoeligheid en (hoog)begaafdheid. En zeker bij kinderen met een sterke wil, groot perfectionisme en een dosis faalangst.
Mijn drijfveer om de opleiding Puur kindercoach te gaan volgen kwam op het moment dat ik bij mijn eigen kind zag wat een paar sessies bij een coach of therapeut al teweeg kunnen brengen.

Ik ben trots nu zelf kinderen en (hun) ouders te mogen begeleiden om er achter te komen wat hun kwaliteiten zijn, hoe deze te kunnen benutten om te kunnen en vooral durven bloeien.